Etusivu Yhteystiedot Asioi verkossa
På svenska

Yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen antajien asiointipalvelu 

Asiointipalvelu on tarkoitettu yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien toimintakertomusten antamiseen.

Palvelujen tuottajan ja itsenäisen ammatinharjoittajan on annettava vuosittain toimintakertomus lupaviranomaiselle (Laki yksityisestä terveydenhuollosta (152/1990) 10 § ja laki yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) 16 §).

Vuoden 2014 toimintakertomukset on annettava 28.2.2015 mennessä. Sähköinen asiointipalvelu on edelleen avoinna.

Anna sähköinen toimintakertomus seuraavasti:

 1. Kirjaudu sähköiseen asiointipalveluun valitsemalla Asioi verkossa -välilehti.
  • Itsenäiset ammatinharjoittajat (yksityiset elinkeinoharjoittajat) kirjautuvat palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.
  • Palvelujen tuottajat (yritykset) kirjautuvat palveluun Katso-tunnisteella (lisätietoja www.yritys.tunnistus.fi ja www.vero.fi).
 2. Kirjauduttuasi palveluun anna pyydetyt tiedot. Seuraa asiointia helpottavia laitaohjeita.
 3. Annettuasi kaikki tiedot, avaa toimintakertomuksen yhteenveto joko valitsemalla "Avaa yhteenveto" tai "Avaa PDF-yhteenveto". Et voi lähettää toimintakertomusta, mikäli et ole avannut ja sulkenut yhteenvetoa. Jos haluat säilyttää itselläsi toimintakertomuksen tiedot, tallenna ne tässä vaiheessa. Toimintakertomuksen lähettämisen jälkeen et voi enää tarkastella toimintakertomuksen tietoja.
 4. Lähetä toimintakertomus painikkeella "Valmis, lähetä lomake".
 5. Järjestelmä lähettää ilmoittajan sähköpostiin kuittauksen lähetetystä toimintakertomuksesta.

Mikäli haluat keskeyttää toimintakertomuksen täyttämisen sähköisessä asiointipalvelussa:

 1. Paina painiketta "Tallenna ja palaa alkuun".
 2. Järjestelmä lähettää ilmoittajan sähköpostiin kuittauksen keskeneräisestä toimintakertomuksesta. Keskeneräinen toimintakertomus säilyy järjestelmässä 10 päivän ajan.
 3. Keskeneräiset toimintakertomukset löydät valitsemalla "Valitse asiointipalvelu" -sivulta kohdan "Jatkan keskeneräisen lomakkeen täyttämistä".
 4. Valitse se toimintakertomus, jonka täyttöä haluat jatkaa. Seuraa yllä olevia ohjeita kohdasta 3 eteenpäin.